[30 Days Challenges] Day 6: Band And Musicians That Are Important To Me

Wow… Day 6 is 8 years away hahahaha…

LIFE UPDATE: I’m a mom of 2 now. Well.. more to that mater, later 😀

A Band huh?

HANSON

Orang tua dan adik-adik saya pasti tahu, lah, bagaimana bucinnya saya dengan HANSON di masa kejayaannya dulu. Saat itu, untuk pertama kalinya saya punya koleksi. Koleksi yang dulu saya pikir sangat berharga. Koleksi yang sejak awal sudah dihakimi sebagai sampah oleh ibu saya 😀 Koleksi segala apapun tentang HANSON yang bisa saya temukan, secara gratis tentunya. Karena seingat saya, dulu sepertinya saya nggak punya uang jajan, deh. Ke sekolah diantar dan dijemput ibu saya. Sekolah full day, dulu snack dan makan siang disediakan oleh katering sekolah. Kalaupun diberikan uang jajan, kalaupun saya bisa menabung, saya betul-betul nggak punya referensi apapun tentang Hanson selain yang bisa saya baca di majalah atau nonton MTV. Aaaaah… MTV circa Sarah Sechan dkk, my youth will be boring without them.

Dari referensi seadanya itulah, maka koleksi HANSON saya mentok ke potongan-potongan majalah, atau koran, atau media cetak apapun yang ada kata HANSONnya. Pokoknya saya tergila-gila. Saya sempat punya teman pena dari Bogor yang sama-sama pemuja HANSON, namanya Winny. Saya pernah merengek ke orang tua saya untuk diantarkan ke rumahnya di Bogor demi melihat koleksinya secara langsung. Karena dari ceritanya di surat-surat kami, atau yang saya dengar dari percakapan lewat telepon, hobi Winny ini sangat didukung orang tuanya. Dia sampai menjadi member fanclub resmi HANSON. Saat akhirnya diizinkan (dan diantarkan, tentu saja) pergi ke rumah Winny, saya terpana dan iri sekali dengan koleksi yang dia punya. Kami mengobrol lama sekali, membahas HANSON tentu saja. Saya bahkan sudah nggak ingat sama sekali apa saja yang saya lakukan di rumah Winny saat itu. Sepertinya kami juga menonton VCD dokumentasi tur konser dunia mereka, deh. Saya sampai nggak mau pulang padahal sudah seharian bapak dan ande keliling-keliling Bogor demi anak sulungnya ini mengobrol dengan teman yang baru dia kenal itu.Kalau dipikir-pikir lagi sekarang, YANG ADA-ADA AJE SIH, LU ASIAH!!

Taylor and Natalie

Personil Hanson yang dulu sangat saya cintai (duile) ya siapa lagi kalau bukan Taylor. Cinta banget sampai waktu ada gossip kalau Taylor punya pacar, lutut saya sampai lemas sejadi-jadinya. Nangis-nangis nelepon Winny sambil berdoa kalau berita itu nggak benar. Hahahahaha… sekarang kalau lihat fans-fans Kpop Idol pada halu ngomel-ngomel karena bias nya punya pacar, saya cuma bisa geleng-geleng kepala. Padahal dulu, pernah juga di posisi itu. HANSON mewarnai masa remaja saya dengan musik dan lirik yang bagus sekali. Yang membuat saya jadi cepat sekali belajar bahasa Inggris. Sejak suka sama HANSON nilai bahasa Inggris saya melesaaaaat naik. Saya bahkan sampai pernah menang lomba pidato bahasa Inggris berkali-kali. Lomba internal sekolah, sih. Tapi lumayan, citra “murid jago bahasa Inggris” ada banget lah di saya zaman-zaman SMP dulu. Malu sendiri kalo diinget-inget sekarang.

Taylor, Natalie, dan 5 anak mereka circa 2018 (tahun ini lahir anak ke 6 mereka). Awal tahun 2021 lahir lagi anak ke 8. Wow 3 tahun nambah 2 anak. Top lah..

Sebuah pesan untuk para pemuda dan remaja zaman sekarang. Nikmatilah perasaan termehek-mehek mengidolakan seseorang. Karena beranjak dewasa nanti, masalahmu nggak akan berkurang. Sekarang, mumpung yang kamu pikirin cuma sebatas; duh kok muka jerawatan ya? Cowok anu nggak ngelirik gue sama sekali, sih? padahal baru liat sepatunya muncul di gerbang sekolah aja, hati ini udah main gendang sejadi-jadinya. APAAAA? Bias gue kepergok lagi jalan sama cewek antah berantah sambil pegangan tangan mesra? meleleh dengkulku. Nikmatin semua rasanya, nak. Melelehin aja semua badan kamu, melelehin sampai abis. Karena beberapa tahun lagi, kamu akan menikah, punya anak dua dan bias kamu, yang dulu kamu cemburuin itu, tau-tau udah punya anak 8 aje. Masya ALLAH Bapak Taylor ajib punya lah, jempol..

-Bee-

[30 Days Challenges] Day 5: Five Places You Want To Visit

Okay.. where were we? …. errr where have i been? Hahahaha.. such a long hiatus right? :p

Life has been really surprising lately. Me and my family went for our first out of town trip, it was to Solo to attend my niece’s wedding. But two days before departing date, my daughter got fever. And it didn’t got better even on the day we should go. So we decided to went seperately, my husband took the train as we planned on the first place, while me and my daughter went by car with my parents.

In Solo my daughter’s fever got up and down, really confusing. We decided to make a stay for a bit longer, waiting for my daughter to get better. But my husband left earlier, because he had to work. Probably the worst 2 weeks of my life, i hope it will NEVER ever happen again on the future. Aamiin.

My daughter are so much better now, she seems like catching up with her own health. Although she got flu these past 3 days. Probably because of the weather. I am not in a very healthy condition also. But not that unhealty to write this post down :p

Alrighty, back to the topic. 5 places i want to visit.

1. Mecca Al Mukarramah.

Why? Do i really have to explain why? Hahaha… of course, as a muslim i really want to visit Mecca and Madina to do Hajj. I really hope ALLAH will give me a chance to do Hajj at least once in my life. Aamiiin.

2. South Korea
3. Japan
4. London
5. Italy

Well, i actually want to visit all of beautiful places around the globe. If i have to explain why i write those particular country on number 2 to 5 was probably because i have to write down five. And around the globe is too much for just 2,3,4,5, right?

So, yeah.. the most important thing is actually not really the destination, but the company. As long as it’s with my husband and Sabriyya, even the short trip to Bandung will always do ♥

#5BukuDalamHidupku: Adriana, Labirin Cinta di Kilometer Nol

Sometimes you forget little things that you do. But for someone else, it remain in their heart forever. I don’t remember ever help Luckty bought a certain book for her. But she never forget that.

And this writings recalling all those memories about how The Hermes was born. Thankyou Luckty for writing this, such a beautiful writings ♥

Luckty Si Pustakawin

View original post 1,241 more words

[30 Days Challenges] Day 4: The Meaning Behind Your Blog’s Name

Sungguh? lama amat sih cuma mau nulis penjelasan di belakang nama blog aja.

Image

A Happy Ending Seeker. Okay, kalau diterjemahkan secara bebas, artinya pencari akhir yang bahagia. Dulu saya pernah membaca sebuah kutipan yang berbunyi seperti ini:

Life must have a happy ending, if it’s not happy, then it’s not the end (Hidup harus memiliki akhir yang bahagia, kalau belum bahagia, maka belum (harus) berakhir).

Dibaca saat hampir menyerah karena sedih yang datangnya bertubi-tubi. Saat itu saya sangat terpengaruh, dan semangat hidup kembali menyala. Jadilah kutipan tersebut menjadi kutipan yang paling disukai dan mulai memproklamirkan diri sebagai pencari akhir yang bahagia.

Lalu, bagaimana dengan kutipan di bawah nama blog tadi?

In the end, it’s not romance that makes you stay (Pada akhirnya, bukan romansa yang membuatmu bertahan).

Kutipan ini adalah hasil pemikiran sendiri (cieee :P). Saya pernah sangat muak dengan romansa-romansa yang bertebaran di lingkungan saya dan orang-orang yang sangat memujanya. Romansa itu, bagi saya penuh dengan omong kosong dan rayuan gombal. Saat itu, pikir saya, saya butuh yang lebih. Karena pada akhirnya nanti, bukan romansa yang akan membuat sebuah hubungan bertahan.

Kemunculan suami saya yang datang dengan tidak menawarkan romansa apapun, justru membuat saya sangat tertarik. Dengannya, semua terasa berbeda dengan apa yang pernah saya rasakan terhadap lawan jenis. Saya tidak pernah merasakan letupan yang terlalu dahsyat, hati saya tidak membuncah pecah dalam hitungan detik. Sebelumnya, jika saya jatuh cinta, semuanya terasa sangat berlebihan. Hati saya pecah berantakan. Bersama suami saya, degup hati saya seperti menghasilkan dendangan lagu yang menenangkan. Ternyata, sayapun bisa merasakan jatuh cinta yang seperti itu. Yah, orang yang penuh drama seperti saya bisa jatuh cinta perlahan-lahan. Rasanya aneh sekali. Tapi itu yang paling saya suka 😉

Jadi, bukan romansa yang membuat saya bertahan sampai hari ini. Dan bukannya saya dan suami miskin romansa juga, kami setiap hari masih selalu saling mencurahkan cinta. Tapi hidup saya jadi nggak melulu tentang romansa, hidup saya jadi jauh lebih berwarna.

Begitulah, ternyata panjang juga ya menjelaskan tentang nama blog saja. Baguslah, berarti gairah menulis saya sudah mulai tumbuh kembali, kan? 😉

Sampai jumpa di tulisan selanjutnya.

Bee

[30 Days Challenge] Day 3: Your Day in Great Details

Okay, i’m back for another day of challenge.

My day in great detail. Hmm.. this is interesting, since i have a daughter now, so my days are completely different from those when i was still single, or pregnant.

My gets up from bed time was constantly changing, due to my daughter’s sleeping time. It’s really up to her. She wakes up, i wake up too. But, she will not sleep until more than 6 o’clock. So, let’s say 6 o’clock is the time i wake up in the morning.

05.00 : wake up for my Subuh. And then sleep again, until the baby wakes up.

06.00 : The baby wakes up, time to jump from bed too 😉 During this time, i will put her in her bouncer and switch on the TV to Baby First channel. While i make my pre-breakfast drink. because my stomach haven’t totally ready for heavy meal, so i made a glass of honey (mix with water) for me and husband, i also preparing spirulina for my husband and some of vitamin dose (Green Palapa, Gama Life, Natura Omega Squa, Harumi) for me. Then, i will prepare breakfast for husband and my daughter who are now still 6 months old, so she still eats only fruits puree. Made the puree then feeds her. After that, i will make protein mix for me, drink that while preparing warm water and clothes for daughter.

07.00 : bath my baby daughter. I want to get my daughter used to take a bath twice a day (unlike her parents who only take a bath once a day bhahaha.. *gross, i know* :D) So, when she was still exclusively breastfeed, she will take her first bath right after she wakes up in the morning. But now, since she already given solids, so take a morning bath is scheduled a moment after she finished her breakfast. So that when she is being bathed, her stomach wont still be very full. Fortunately, my daughter realy loves taking a bath, so she enjoys this routine even when her eyes sometimes screams for a nap hahaha..

07.15: Taking daughter back to sleep. After finish her bath, Sabriyya will have her morning nap right away. The nap wont take really long, an hour is the longest time. And because of the condition of our bunk bed, which always producing a noise when we make a move while sleeping, so during this nap time, i will probably spend half of it sleeping in her side, sometimes opening path or instagram.

08.00: Sabriyya wakes up from her morning nap, and i put her in her bouncer again. During this time i will eat my breakfast, the heavy meal one. After that, if Sabriyya still in her mood, i will take a bath. If not, i will stay beside her, playing with her. Sabriyya now already able to rolling around the bed, so i am not sure to leave her alone.

10.00 : Two hours after her first nap, Sabriyya usually ask for breastmilk again. So, i breastfeeds her again. If she is in the mood to sleep again, she’ll sleep. If not, she will continue playing and rolling around the bed. And me, as usual accompany her.

(alrighty this getting sooo boring, right. But, welcome to my life hahahaha…)

12.00 : Changing Sabriyya’s diapers. And, if Sabriyya is in her mood again, i will (surely) take a bath. After that i will give Sabriyya Extragreen (spirulina and honey mix). She already given this mix from newborn, it’s for her body endurance, antivirus, etc. So, who says honey is not good for baby, if you could choose the right honey, it will actually great for your baby. Rasulullah gave us the example to drink honey for our health, so why we now againts it? or the right question is, who makes us against it? 😉

13.00 : Eating lunch. And Sabriyya usually will have her day nap around this hours. And sometimes, if i’m in the mood for walking, we will walk around the blocks until Sabriyya sleeps again.

14.30 : Preparing Sabriyya’s second meal. Sabriyya still only have two meals a day, and she is not really fond of eating, so she don’t do snacking although i will be so happy if she would want one.

16.00 : Bathing Sabriyya again. After that i will have my dinner.

19.00 : Hubby arrives home and i will prepare his clean clothes and dinner. Sometimes i will hand Sabriyya to him so i can have a little me time, watching Running Man, bhahaha… *so much for a quality time* 😛

21.00 : Sabriyya will already sleepy around this time, and that’s when i called it a night.

That’s all, the life of a housewife with one child. I don’t really explain my Shalat time, because i don’t think i have to hahaha.. Do the Shalat on the time. When i look again this post, i realize how boring it looks like, but really having one daughter who is so cute and smart, couldn’t make you bored. And usually around those activity, i still can update my social media oftenly and being a full time housewifes gives you more stretch time to meet your friends on weekdays. Especially those who are also a full time housewifes. I enjoy my life so much although sometimes i missed being alone and having so many me time hahahaha.. and a day in a beauty salon, having a spa. Hwaaaa… when do i get to taste those again? anyone?

Bee